Instalarea și utilizarea celulei de încărcare

- 2021-04-09-

1. în ceea ce privește reglarea orizontală, dacă se folosește un singur senzor de tensiune, planul de montare al bazei sale va fi reglat de un manometru până când este orizontal.

2. determinați sarcina nominală a celulei de sarcină în conformitate cu domeniul celulei de sarcină din manualul de instrucțiuni.

3. suprafața de montare a bazei senzorului trebuie să fie cât mai plană și mai curată posibil, fără grăsime sau film. Baza de montare în sine trebuie să aibă suficientă rezistență și rigiditate, de obicei mai mare decât rezistența și rigiditatea senzorului în sine.

4. cablul nu trebuie extins de la sine. Atunci când este necesar să se prelungească, îmbinarea trebuie sudată și se adaugă etanșant rezistent la umiditate.

5. cel mai bine este să folosiți niște deflectoare în jurul celulei de încărcare pentru a acoperi celula de încărcare.

6. rezistența la coroziune chimică. Se recomandă să acoperiți suprafața exterioară a senzorului de cântărire cu vaselină în timpul instalării, să evitați lumina directă a soarelui și să îl utilizați în locuri cu modificări drastice ale temperaturii ambiante.


7. cablul senzorului trebuie să fie departe de linia de alimentare puternică sau de locul cu unde de impuls. În caz de concurență inevitabilă, cablul senzorului de cântărire trebuie să fie separat prin conducta de fier, iar distanța de conectare trebuie scurtată cât mai mult posibil.

8. determinați sarcina nominală a senzorului utilizat în funcție de domeniul celulei de sarcină. Deși celula de încărcare în sine are o anumită capacitate de suprasarcină, aceasta trebuie evitată pe cât posibil în timpul instalării și utilizării. Uneori, suprasolicitarea pe termen scurt poate provoca daune permanente senzorului.

9. în aplicații de înaltă precizie, senzorii și instrumentele de cântărire trebuie utilizate după preîncălzire timp de 30 de minute.

10. senzorul trebuie plasat într-o încăpere uscată, ventilată, fără gaz coroziv.

11. celula de sarcină trebuie manipulată cu atenție, în special pentru senzorul de mică capacitate care utilizează aliajul de aluminiu ca corp elastic, orice impact sau cădere cauzată de vibrații poate provoca erori mari de ieșire.

12. atunci când proiectați și instalați dispozitivul de încărcare, vă rugăm să vă asigurați că linia de acțiune a forței de încărcare coincide cu axa forței senzorului de tensiune pentru a minimiza influența sarcinii înclinate și a sarcinii excentrice.

13. în cazuri inevitabile, trebuie instalate dispozitive de protecție sau de atenuare.

14. pentru a preveni curentul mare să curgă direct prin corpul senzorului și să deterioreze senzorul, este interzisă efectuarea sudării electrice după instalarea senzorului.

15. se va acorda o atenție specială instalării celulei de încărcare, iar șurubul în adâncime la ambele capete nu trebuie să intre în contact cu zona de deformare.

16. atunci când utilizați o celulă de încărcare cu spațiu de protecție la suprasarcină, nu introduceți praf și alte particule în spațiu. Poziția decalajului se va schimba ușor în timpul utilizării și nu trebuie să existe obstacole. Asigurați-vă că șuruburile superioare și inferioare sunt instalate, concentricitatea superioară și inferioară nu trebuie să fie mai mare de 0,03, iar verticalitatea accesoriilor de montare și axa centrală să fie mai mică de 0,03.