Prețul global al materialelor metalice

- 2021-04-01-

Prețul global al materialelor metalice crește, prețul din fabrică al companiei noastre trebuie, de asemenea, să facă unele ajustări

Prețurile metalelor industriale sunt în creștere la cele mai ridicate niveluri din ultimii ani, pe măsură ce economia se recuperează de la focar, noua cerere de energie mai ecologică în întreaga lume și capacitatea globală nu se menține în urma epidemiei.

Goldman Sachs, care a fost mult timp urcător în materiile prime, în special metalele, spune că prețurile metalelor vor continua să urce, în timp ce JPMorgan spune că și prețurile la energie vor decola.

Sentimentul bullish a determinat creșterea prețurilor unui număr de metale industriale majore după vacanța de Anul Nou Lunar.
Minereul de fier a atins un maxim de nouă ani de peste 175 USD pe tonă.
Cuprul continuă să crească, în creștere cu aproape 15% până în acest an și cu 7,3% doar în ultima săptămână, depășind maximul de nouă ani precedent, iar Goldman Sachs și-a ridicat prețul viitor peste 10.000 $.

Minereul de fier a devenit o marfă fierbinte în economia globală, iar Homag, compania de minereu de fier, plătește dividende.
Rio și-a plătit cel mai mare dividend din istoria sa de 148 de ani, plătind 9 miliarde de dolari pe an, în urma celei mai bune performanțe din 2011.
BHP Billiton și Glencore au anunțat, de asemenea, că vor restitui acționarilor suma totală de 6,7 miliarde de dolari în numerar.

Logica este simplă: pe măsură ce economiile se recuperează de la epidemie și investesc mai mult în infrastructură, care se bazează pe fire și cabluri de cupru, Citi estimează că va exista un deficit de cupru de 500.000 de tone în acest an.
Revenirea prețurilor la cupru a stimulat, de asemenea, evaluările stocurilor aferente, cu BHP Billiton, cel mai mare miner din lume, cu peste 20% în acest an.

Nu numai cuprul, de la unele metale prețioase până la o componentă cheie a electronice de uz casnic, cererea a început să depășească oferta în urma crizei COVID-19, ducând la o creștere a prețurilor unui număr de metale neferoase.

Pe de o parte, metalele neferoase au beneficiat de recuperarea generală a pieței de peste mări. Biden a lansat planul de stimulare economică, iar Statele Unite au intrat în ciclul construcțiilor imobiliare.
Pe de altă parte, inundația globală de lichiditate, hiperinflația din acest an este de așteptat să fie consecventă, pozitivă creșterea metalelor neferoase;
În cele din urmă, metalele neferoase beneficiază, de asemenea, de cererea puternică a noului lanț al industriei energetice, care a jucat un rol continuu în atragerea cererii de metale neferoase.

Prin urmare, în cadrul promovării comune a trei factori, metalele neferoase în ciclul de creștere al industriei.